Fabrika duhana Sarajevo

beavis
Postovi: 127
Pridružen/a: 28 sij 2014, 23:35

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la beavis » 03 sij 2019, 14:24

Čemu li se onda ruši pola duhanjare da se napravi moderan prehrambeni pogon? Vjerovatno samo da se potroši taj akumulirani kapital tek tako a radnici ostave na cijedilu? Ponekad se pitam da li je iko ovdje ikada vodio i jednu firmu, pih.

panzer
Postovi: 6312
Pridružen/a: 11 ožu 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la panzer » 03 sij 2019, 14:29

Čak i da se ne pravi ništa, vlasnik ima pravo da sa kapitalom uradi šta hoće.
To što predhodni vlasnici nisu prodali po boljoj cijeni ili uradili nešto drugo da ne prodaju, to je neka druga priča.

joker
Postovi: 49
Pridružen/a: 12 srp 2016, 14:09

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la joker » 08 sij 2019, 10:20


panzer
Postovi: 6312
Pridružen/a: 11 ožu 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la panzer » 08 sij 2019, 11:50

Zar je moguće da se za ovo podižu optužnice a za hiljadu drugih stvari pokreću ništa.

slavuj
Postovi: 1318
Pridružen/a: 19 ruj 2013, 11:29

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la slavuj » 08 sij 2019, 13:47

Neki tužilac izgleda nije u talu!A možda je i svjesno propušteno da mogu reći kako oni eto rade!U svakom slučaju ovom optužnicom povečavaju procentualno za skoro 25% broj optužnica zbog privrednog kriminala.
U Tužilaštvu kažu da se radi i na predmetu kupovine Tobaco pressa.Već sam napisao da su mi tamo0 prije dvije godine rekli da je pitanje dana kada će za to biti pokdignuta optužnica.A kada će na red doći hvatač društava u slobodnom padu,ne zna ni vidovita Đemila!
Ali dobro je da nešto prođe i ispod radara Glavne!Ja kako sam se zajebo kada sam za nju svojevremeno izjavio da je ona jedino svjetlo na kraju tunela.

Sabur2
Postovi: 1163
Pridružen/a: 16 svi 2010, 01:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la Sabur2 » 08 sij 2019, 17:41

Dobro su ti rekli, pitanje je dana...
Ali i mjeseca i godine...

A ja sam se zaista svojevremeno čudio tvojem oduševljenju radi glavne, čak sam svoje razočarenje njome prigušivao radi tvoga stava, pretpostavljajući da si bolje obavješten od mene.

slavuj
Postovi: 1318
Pridružen/a: 19 ruj 2013, 11:29

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la slavuj » 08 sij 2019, 23:42

To da je tada nova glavna Dalida Burzić jedino svjetlo na kraju tunela objavljeno je u nedjeljniku Start BiH,kao moja izjava.A ja sam to izjavio nastojeći nekako zainteresirati dotičnu tužiteljicu za kriminal na tržištu vrijednosnih papira i u korporativnom upravljanju.Tužiteljica me je poslije te izjave primila na razgovor i pokazala interes za neke slučajeve.Nakon nekoliko dana pozvao me njen pomoćnik za privredni kriminal na razgovor baš oko slučaja kupovine famoznog Tobaco presa.I tada mi je postupajuća tužiteljica u prisustvu svog šefa,pomočnika Glavne ,i još jednog tužioca,rekla da je pitanje dana kada će za taj slučaj biti podignuta optužnica!I pri tome mi pokazala IZVJEŠZAJ Federalneuprave policije koji je bio nešto dopunjeni IZVJEŠTAJ Finansijske policije!To je bilo prije više od dvije godine.
Epilog sve te priće je to da je vlasnik i urednik Start BiH dao priliku nekima da pokažu da me oni ne podržavaju i odbio da objavi moju reakciju na potpuno nebulozne istupe direktora SASE i još nekih tamo spomenutih.Za uzvrat u sljedećem broju počeo je objavljivati reklame Bosnalijeka.Nedavno sam saznao da je i policijski službenik koji je radio na IZVJEŠTAJU O OSNOVAMA SUMNJE O POČINJENOM KRIVIČNOM DJELU pri kupovini TOBACO PRESA,premješten sa te pozicije.
i sad;nakon nekoliko godina;podiže se optužnica zbog navodne štete po FDS u iznosu od oko 800.000 KM,umjesto za udruživanje radi činjenja krivičnog djela i štete po FDS od najmanje deset puta više;dakle 8 miliona km.
Čitav pravosudni aparat je izgleda upregnut u stvaranju privida borbe protiv kriminala.Vjerovatno zbog stranaca ,koji to još uvijek traže.Nas i onako smatraju nevažnim!Na žalost ,izgleda da je zapravo do sistema u cjelini!Dalida Burzić i njeni saradnici su tu samo izvršioci.Pa kolika muda treba imati čovjek da bi podigao optužnicu protiv čovjeka kome je Prvi u Bošnjaka među najbližima.Ima ga i na svadbama i na sahranama!

ummet
Postovi: 229
Pridružen/a: 29 sij 2014, 16:18

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la ummet » 09 sij 2019, 00:31

Dalida je ništarija ako ne i gora od ovih što ih često ovdje pominjemo. To je kalibar Lejle Fazglagić, najpoznatije pobjegulje BiH pravosudja. To su u stvari i bile najbolje drugarice dok Dalida iz zavisti na Lejlinu ljepotu nije njoj uradila jednu podlost, vjerujem da tu priču svi znaju. Stranci su još i veća zabluda nego dotična prikrivateljica kriminalaca. Pa oni znaju ko je CID prije nego što su ga ovi i osnovali. Privid da se nešto radi, pravi se zbog ove bijedne javnosti a i kako bi se oprali privatizacijski marifetluci. Ovi su se na Fabrici obogatili toliko da mogu platit sve tuzioce i sudije, do trećeg koljena. Ne vjerujem da će škrtariti da se sve ovo gurne pod tepih i padne u zaborav. Nema svjetla u crnoj rupi!

Sitna buranija
Postovi: 741
Pridružen/a: 12 svi 2016, 10:51

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la Sitna buranija » 09 sij 2019, 12:07

Ma ovo je sve i pokrenuto, čini mi se, da bi ga na kraju oslobodili, pa ako i kada neko bude pitao šta je sa kriminalom u FDS, da mogu reći evo smo pokretali postupke ali nije bilo dokaza...

Sabur2
Postovi: 1163
Pridružen/a: 16 svi 2010, 01:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

PostPostao/la Sabur2 » 10 sij 2019, 10:42

A za djelo za koje ti je jednom suđeno, ne možeš biti opet optužen.

Pominjete strance. Stranci naravno preko svojih kvalitetnih obavjestajca i tehnologije znaju sve.
Covjek bi ocekivao da ce ti podaci biti dostupni tuzilastvu.
Vjerovatno i jesu, ali tuzilastvo ima svoje planove.
Onda stranci naprave fajle i o tuziocima i sudijama.
I tako imamo po ambasadama cijele zbirke sabranih dijela sa bezbroj likova i epizodista.

A na kraju sve sluzi samo u svrhu zavrtanja mu*a i drzanje pod kontrolom.
Jer bolje je imati poslusnog korumpiranog politicara kojeg drzis za jaja, nego nekog bez dosjea koji ti se moze lako oteti kontroli.
Samo je problem kod tih korumpiranih sto mogu naci i jaceg mecenu pa mu onda vise ne mozes nista.


Natrag na “INVEST.BA”

Online

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.